Örömmel és büszkeséggel adunk hírt iskolánk, a Szerencsi SZC Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium tanulóinak kiemelkedő sikeréről, melyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak (ÁSZÉV) versenyén értek el. Ezen a rangos szakmai megmérettetésen a magyarországi, nappali rendszerű képzést folytató technikumok és szakgimnáziumok végzős tanulói vehettek részt. A versenyt a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szervezte. Iskolánk tanulói a Sport ismeretek és a Pedagógiai ismeretek területén képviselték intézményünket a döntőben, melyet – a járványhelyzetre való tekintettel – a kiírt időpontnál kicsit későbbre halasztva, írásban bonyolítottak le.

Különösen nagy elismeréssel gratulálunk Vajkai András Bendegúz 12. D osztályos tanulónak, aki az ÁSZÉV Sport ismeretek versenyének országos 1. helyezettje lett! András az elméleti tudása mellett, melyről az ÁSZÉV versenyen adott számot, a kenu sportág elkötelezett, céltudatos és rendkívül sikeres versenyzője: számos országos és nemzetközi sportverseny éremszerzője. Négy éven át nyújtott kiemelkedő tanulmányi eredményét, kitartását, szorgalmát, céltudatos magatartását megkoronázza az országos szakmai versenyen aratott győzelme. Szakmai felkészülését Balogh Gáborné, Barnáné Papp Éva, Fakla Ida és Feketéné Csoma Gabriella oktatók segítették, akiknek köszönjük tehetséggondozó tevékenységüket! András egyedülálló teljesítményével szakirányú továbbtanulása esetén a felsőoktatási felvételi eljárásban 100 többletpontra is jogosulttá vált.

Gratulálunk Oláh Olívia 12. D osztályos tanulónak, aki a Pedagógiai ismeretek tantárgy országos döntőjében országos 12. helyezést ért el! Példaértékű pedagógiai szakmai készségei szakgimnáziumi tanulmányai alatt is megmutatkoztak. Magas szintű pedagógiai érzéke alapján kiváló eredményeket szerzett a szakmai tantárgyakban, s kiemelkedően teljesítette a gyakorlati tantárgyakat. Szorgalma, a tanuláshoz való hozzáállása példaértékű. Dobrosi Ágnes, Gintner Tamásné Hornyák Ágnes, Kosárkó Györgyi és Takács Ágnes, a pedagógiai szakmai tárgyak oktatói nagy odaadással készítették fel Olíviát a versenyre, köszönjük munkájukat!

Végzős tanulóinknak céljaik megvalósításához további sok sikert kívánunk!

Betű méretezése
Kontraszt