A tokaji Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban 2012. május 5-én 57. alkalommal került sor a végzősök búcsúztatására. A zsúfolásig megtelt sportcsarnokban megtartott ballagási ünnepségen ballagtatók és ballagók meghatottan idézték fel az elmúlt középiskolás éveket: a boldog és szomorú pillanatokat, a versenyek izgalmát, a bemutatkozó és szalagavató műsor sikerét, az osztályprogramokat, a készülődést az érettségi-felvételi vizsgára, a pályaválasztásra.
A ballagó diákokat, a megjelent vendégeket, az iskola tanárait beszédében köszöntötte Májer János, Tokaj város polgármestere, Helgertné Dr. Szabó Ilona, a Károly Róbert Főiskola oktatási rektorhelyettese, Dr. Dankóné Patkó Kornélia, az intézmény igazgatója. Az ünnepségen a középiskolai évek alatt kiemelkedő munkát végző, kimagasló teljesítményt nyújtó tanulók elismerésben részesültek.
A 164 érettségi előtt álló fiatal közül 15 fő nevelőtestületi, 44 tanuló igazgatói dicséretben és könyvjutalomban részesült. Felsőfokú nyelvvizsgáért 2, középfokú nyelvvizsgáért 42 fő, SZÉTV versenyeredményéért 2 tanuló kapott elismerést. Az Ifjúsági Vegyeskórusban nyújtott teljesítményéért húszan, szólistaként hatan, a Diákönkormányzatban végzett munkáért négyen, a Diáksport Egyesületben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért hárman részesültek elismerésben.
A nagyszámú elismerés jóleső érzéssel töltötte el a diákokat, szülőket, pedagógusokat. A vendégek is meggyőződhettek arról, hogy a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium a térség meghatározó középiskolája, hogy a ballagási ünnepség a középiskolai évekkel együtt felejthetetlen élmény marad, és az iskola mindig szeretettel várja az egykori diákokat.

Betű méretezése
Kontraszt