A SzSzC Tokaji Ferenc Gimnáziumának és Szakgimnáziumának  11. és 9. évfolyamos német nyelvet tanuló diákjai közül 32-en (köztük én is) és 2 kísérő pedagógus: Patakiné Litva Boglárka tanárnő és Levik Regina tanárnő ingyenesen részt vehettünk a nyíregyházi Krúdy Art mozi Goethe intézet által szervezett vetítésén, ahol egy német nyelvű vígjátékot nézhettünk meg.

A film ,,Mein Blind Date mit dem Leben” arról szólt, hogy egy fiúról 18 éves korában kiderült, hogy csak 5%-ban működik a látása, de ő nagyon szeretett volna egy hotelben dolgozni, s ebben egy új barát és a családja is segített neki. A vicces jelenetek közepette képet kaptunk az igaz barátságról, a család fontosságáról, az igaz szerelemről és arról, hogy sosem szabad feladni, semmilyen nehézség és akadályok árán sem. Igazán tanulságos film, elgondolkodtató, vicces és néhol szomorkás.

Az ilyen program hasznos is egy olyan diák számára, aki németet tanul, hogy minél jobban megértse a német anyanyelvűek beszédjét, s a szókincsünk is bővülhet. Mivel már 6 éve tanulok németet, így meg tudtam érteni a filmet. Örülök, hogy elmehettem, hiszen egy jó élménnyel lehetek gazdagabb.

Gáspár Dominika, 9.A  nyelvi tagozat

Betű méretezése
Kontraszt