Osztályfőnöki

„A jövőnek sok neve van:
a gyenge úgy hívja, elérhetetlen,
a gyáva úgy, ismeretlen,
a bátor lehetőségnek nevezi.”
Victor Hugo

Iskolánkban az osztályfőnökök alkotják a legnagyobb munkaközösséget, amely a mindenkori osztályfőnököket összefogó szakmai szervezet.

A mai világban nagyon fontos az osztályfőnök szerepe, hiszen idősnek, fiatalnak szüksége van a rohanó életvitel mellett, hogy kapaszkodókat, erkölcsi fogódzókat találjon. Még fontosabb ez a serdülő gyermekek életében, hiszen ez fogja megalapozni jövőjüket, a későbbiek folyamán ez segíti őket életútjukon.

Az osztályfőnöki funkció több mint száz éve jelen van a magyar oktatásügyben. Az egyetemeken nem kapunk külön képzést az osztályfőnöki teendők ellátására, ezért mindenkinek magának kell kialakítania saját stílusát, összhangban az iskola hagyományaival, saját személyiségével. Természetesen ehhez felhasználjuk az elméleti pszichológiában, pedagógiában szerzett ismereteinket is.

Osztályfőnökeink munkájának kiemelkedő jelentősége van az osztályok életében, hiszen egyéniségével és értékrendjével óriási hatással van egy közösség arculatára, amellyel több éven keresztül együttműködik. Mindannyian arra törekszünk, hogy ez a hatás eredményes legyen.

Munkaközösség-vezető:
Berziné Takács Ágnes

A munkaközösség tagjai:
Tóthné Móra Melinda
Kónya-Botrágyi Mária
Kamenyiczki Gábor
Agócs Miklós
Gulyás Zoltán
Patakiné Litva Boglárka Judit
Tóth Attila
Csáki Gabriella
Feketéné Csoma Gabriella
Szabó Tamás
Gyüre Levente
Bogdán József
Keresztúri Zsuzsa
Balogh Gáborné
Sztahora Beáta
Bendik-Asztalos Ildikó
Juhász Zsolt
Gintner Tamásné Hornyák Ágnes
Erdeiné Lukács Zita
Erdős Zoltán
Dobrosi Ágnes
Dávid Zoltán
Molnár Béla
Fakla Ida
Tóbiás Gábor