Nagy megtiszteltetés érte a Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium színjátszó diákjait: bepillantást nyerhettek egy nagyszabású színházi produkció, A nyomorultak című musical miskolci előadásának próbafolyamatába.
A Miskolci Nemzeti Színház a helyi Paulay Ede Színház mellett folyamatosan részese a tokaji „színészpalánták” kulturális nevelésének. Több művész (Pap Lívia, Kulcsár Imre, Fandl Ferenc) segédkezett a képességeik fejlesztésében, és a produkciós igazgató, Pál Tibor közreműködésével a színjátszó csoport tagjai megismerhették a színház háttérmunkáit is: jelmezeket, sminkelési technikákat próbáltak ki és a szinkronstúdióban CD-re mondhatták szövegeiket.
Ugyanezek a szövegek hangzottak el az Ajándék című est alkalmával a tokaji színházban 2011 decemberében. A műsort követően hívta meg Pál Tibor az egész csoportot a miskolci színház különleges zenés előadásának főpróbájára. A meghívás pillanatában nem is érzékeltük igazán, milyen egyedi lehetőséget kaptunk ezzel. Akkor éreztük a megtiszteltetést, amikor 2012. február 29-én A nyomorultak nyilvános főpróbája előtti délelőtt a rendező, Halasi Imre és a rendezőasszisztens társaságában csak mi ültünk a nézőtéren, így nézhettük az előadást.

Dr. Makóné Kontra Julianna
magyartanár, színjátszó mentor

Betű méretezése
Kontraszt