IMG_8028A SzSzC Tokaji Ferenc Gimnáziuma és Szakgimnáziuma óriási érdeklődés mellett mutatkozhatott be a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya szervezésében „Szabad a pálya…” címmel megvalósított Pályaválasztási kiállításon. A 2019. november 20-án és 21-én Miskolcon a Generali Arénában megtartott rendezvényen  több ezer továbbtanulás előtt álló fiatalnak, szüleiknek és pedagógusaiknak mutathattuk be intézményünket és a 2020/2021-es tanévre meghirdetett tagozatait, ágazati képzéseit. A látogatók nagy érdeklődéssel nézegették a standunkat. Megjelenésünket egy fiatalos kisfilmmel, prezentációval, kísérletekkel, programozható robotokkal, valamint érdekes és elgondolkodtató feladatokkal színesítettük. Természetesen a tabletes 3D hologram, a robot, valamint a kínai kézműves tevékenységek vonzották leginkább a gyerekeket, akik kíváncsian hallgatták ismertetőinket. Az október 25-én és november 11-én megtartott intézményi nyílt napunknak köszönhetően számosan már az iskolánkhoz kapcsolódó széles körű ismeretekkel és a szilárd elhatározással érkeztek, mely szerint a TFG-ben szeretnék folytatni tanulmányaikat, másokban e rendezvényen alakult ki mélyebb érdeklődés.

A kiállításra rendészeti szakgimnáziumi képzésben részt vevő végzős tanulói Molnár Béla testnevelő irányításával önvédelmi bemutatóval készültek, ami nagy tetszést aratott a látogatók körében. A színpadi produkciók sorában üde színfolt volt a kínai tánc, melyet autentikus ruhában olyan lányok adtak elő, akik intézményünkben ezt a különleges nyelvet tanulják második idegen nyelvként, s akik a tavalyi nyár egy részét nyelvtudásukat és kulturális ismereteiket gazdagítva Pekingben tölthették.

A hivatalos és informális visszajelzések arról tanúskodtak, hogy a rendezvényen való színvonalas és aktív részvételével intézményünk jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok a munkaerőpiaci igényeknek minél inkább megfelelő döntést hozzanak, s ehhez, valamint a rövid- és hosszabb távú eredményességükhöz a SzSzC Tokaji Ferenc Gimnáziuma és Szakgimnáziuma minden lehetőséget megad.

Horváthné Bócsi Ildikó

Betű méretezése
Kontraszt