Idén nyolcadik alkalommal került megrendezésre 2015. november 23-án a Gimi Gála, a Tokaji Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola, valamint a Tokaji Gróf Széchenyi István Középiskolai Kollégium tehetségeinek bemutató műsora, amely minden évben a nevelőtestület és a diákok közös munkájának eredménye.

Hagyományainknak megfelelően idén is egy csodálatos keringővel nyitották meg a délutánt a 12. évfolyam végzős diákjai, amelynek koreográfiáját Balogh Gáborné, iskolánk testnevelője készítette és tanította be a táncosoknak. Különlegessége volt a produkciónak, hogy élő zenei kísérettel, gitárzenére táncolták a tanulók, ezért nagy köszönet illeti Varga Péter 12. C osztályos tanulót.

A gála első részében intézményünk végzős diákjai az októberi szalagavatói műsoruk táncait adták elő. Először a 12. E osztály tanulói léptek a színpadra, akik belügyi rendészeti osztályba járnak és egy igazán dinamikus, jó hangulatú tánccal mutatkoztak be, melynek koreográfiáját készítette és a táncot betanította, egykori diákunk Guth Kinga. Őket a 12. C osztályos, informatikus diákok követték, akik nagyon vidám koreográfiával szórakoztatták a nézőket. Koreográfusuk és a tánc betanítója Ladinszki Tünde, kollégiumunk vezetője. Ezt követően a 12. B osztály biológia, általános és környezetvédelmi tagozatra járó tanulói Bendik-Asztalos Ildikó tanárnő által megálmodott koreográfiát táncoltak el, melynek segítségével betekintést nyerhettünk egy tanítási óra történéseibe. A tanulók a zene és a tánc nyelvére lefordítva mesélték el mozgalmas életük meghatározó eseményeit. A bemutatót pedagógiai osztály táncos lábú lányai folytatták. Táncuk hűen tükrözte a 12. D osztály közösségét. A koreográfiát betanította: dr. Makóné Kontra Julianna tanárnő. A 12. A osztály idegen nyelvi tagozatának tanulói által bemutatott produkció Arany István segítségével készült. A samba, a cha-cha-cha, a rumba, a jive alaplépéseit láthattuk a Queen együttes közismert dallamaira koreografálva. Majd a 12. F osztály belügyi rendészeti osztályba járó tanulók, különleges bemutatóját tekinthettük meg, a táncot koreografálta Bendik-Asztalos Ildikó.

A délután második részében az énekkaré volt a színpad. Az ifjúsági kórusunk Mihalik-Máté Krisztina tanárnő vezetésével lépett színpadra. Műsorukban a gála hangulatához illő dalok szólaltak meg a kórus és a szólisták előadásában. A szólisták között volt: Hanák Alíz, Bodnár Flóra, Bancsók Laura, Bárány Franciska, hangszeres fellépőként Porubszki Dávid, Tóth Dávid és Vámosi Gergely kápráztatta el a közönséget.

Iskolánk színjátszás iránt érdeklődő csoportja ismét megújult, hogy tagjai hetente legalább egy alkalommal helyzetgyakorlatokon és különböző játékokon keresztül jobban megismerjék és kiteljesítsék önmagukat. Minden Gimi Gála alkalmával készülnek egy produkcióval dr. Makóné Kontra Julianna segítségével, irányításával. Az idén először szavalatokat hallgathattunk meg néhányuktól. Ezt követően pedig egy jelenetsort adtak elő. Ennek témája ahhoz a megfigyeléshez kapcsolódik, hogy napjainkban a média már annyira része lett életünknek, hogy időnként úgy érezhetjük, a tévé világa összekeveredik a valósággal.

A Gimi Gálát ebben az évben egy meglepetés számmal zártuk. Nevelőtestületünk táncos lábú, nagyon lelkes pedagógusai mutatkoztak be a színpadon az Asztalos Gyula által koreografált produkciójukkal, amellyel hatalmas sikert arattak.

A közel két órás program megszervezéséhez és lebonyolításához minden évben óriási segítséget kapunk a Paulay Ede színház igazgatójától Dévald Istvántól és munkatársaitól, akiknek ezúton is szeretnénk megköszönni együttműködésüket és támogatásukat.

Külön köszönjük a szülőknek, a kedves közönségnek az érdeklődést, hiszen nélkülük nem jöhetne létre évről évre ez a színvonalas tehetségprogramunk.

Dévaldné Orosz Beatrix
ig.h.