10155516_271420736370782_6346860354169363987_nMájus 16-án reggel útnak indultunk Budapestre a Kínai Nagykövetség által megrendezett „Chinese Bridge” elnevezésű országos kínai versenyre.

Már kora reggel izgatottak voltunk és az oda utat is szorgalmasan végigtanultuk. A verseny helyszínére érkezve egy barátságos iskola fogadott minket, mert a rendezvény helyszíne a Fasori Evangélikus Gimnázium volt. Ezt követően egy gyönyörű díszterembe vezettek minket, ahol a szervezők már lázasan készülődtek, hogy minden tökéletes legyen. Kezdés előtt mindenkinek sorszámot kellett húznia és ez határozta meg a sorrendet. A verseny első része a saját beszédünk elmondása volt, minek témája lehetett: a “Kínai álmom” illetve “Én és Kína” vagy “Én és a Konfuciusz Intézet”.

A fogalmazás elmondása után közvetlenül 15 kérdéscsoport közül választhattunk, amin belül 3 kérdés volt, ezekre kellett helyes választ adnunk. A 3. fordulóban mindenki bemutathatta a Kínával kapcsolatos tehetségét. Mi a papírvágást, a festést és az éneklést választottuk. De voltak, akik táncoltak vagy épp meséltek. Amíg a zsűri összesítette a pontszámokat, a Kínai-Magyar Kéttannyelvű Általános iskola diákjai kápráztattak el minket műsorukkal. Végül sor került az eredményhirdetésre, mindhárman különdíjjal távozhattunk.

Nagyon tanulságos volt számunkra ez a megmérettetés és nagyon jól éreztük magunkat. Bár mi még csak 8 hónapja tanuljuk ezt a nyelvet, tanárnőnk: Tan Jiani, az ottani tanárok és a zsűri szerint is nagyon jól teljesítettünk. Jövőre szeretnénk újra megpróbálni, és az évi tapasztalatokkal még jobban teljesíteni. Köszönjük szépen az iskolánknak és tanárnőnknek, hogy ott lehettünk, és részt vehettünk a versenyen!!!!!!!! 🙂

Lakatos Lilla 9/B
Oláh Andrea 9/C
Kiss Liliána 9/C