SZC logo

Szerencsi Szakképzési Centrum

OM kód: 203055/002 | 3910 Tokaj, Bajcsy-Zsilinszky Endre út 18-20

Intézmény logo

Szerencsi SZC Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium

HírekKözérdekű adatokRégi honlapKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. máj. 6.


admin

    Ballagás 2024

    Rendhagyó ballagási ünnepség a TFG-ben

    Ballagás 2024

    Május 4-én, szombaton tartottuk meg a legszebb iskolai ünnepségünket a Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnáziumban. Különleges volt az idei ballagás, hiszen a 12. évfolyamról két gimnáziumi és egy szakgimnáziumi osztályunk 79 tanulója búcsúzott iskolájától, tanáraitól, diáktársaitól. Az idei évben a technikumok diákjai hiányoztak az osztályok sorából. Az évfolyam három technikus osztályának ötéves képzése jövőre ér véget, így ők majd a 13. évfolyam végén, azaz 2025-ben ballagnak, de a magyar, matematika és történelem írásbeli érettségin a tizenkettedikesek együtt izgulnak majd az új típusú feladatok sikeres megoldásáért.

    Erre a rendezvényre az iskola egész közössége már hónapokkal korábban elkezdte a készülődést: a búcsúztató osztályok elkészíttették a ballagók tarisznyáját, amivel útjukra bocsátották a végzősöket.  Az utolsó osztályfőnöki óra végén az intézmény lélekharangjának hangjára indultak a végzős maturandusok a sportcsarnokban tartandó ballagási ünnepségre, ahol szülők, rokonok, barátok várták őket. Miután még egyszer bejárták a jól ismert épület tantermeit, az iskolazászlót követve megérkeztek az ünnepség helyszínére.  Ünnepségünket megtisztelte Rubi Zsoltné, a Szerencsi Szakképzési Centrum kancellárja, Posta György Tokaj város polgármestere is.

    Az itt maradó diákok nevében Fercsák Béla 11. E és Makoldi Emese 11. D osztályos tanuló vett búcsút az útnak indulóktól. Ezt követően a ballagók nevében a 12. B osztályos Kenéz Márton verssel és a 12. A osztályos Várkonyi Virág ünnepi beszéddel szólította meg a hallgatóságot.  Molnárné Tóth Erika igazgatónő idézte fel az elmúlt éveket, megható szavakkal és néhány bölcs tanáccsal bátorította az érettségiző diákokat: ,,A 79 tiszta tekintetű, a világba, a nagybetűs életbe, önállóságra vágyó fiatalra Szabó Tibor Benjámin szavai illenek: „Emberpalánták vagytok. Már nem gyerekek, de még nem is felnőttek. Nektek célotok van. És feladataitok. A célotok ugyanaz, mint minden más embernek a földön: hogy boldogok legyetek. És ez legyen az elsődleges! Hogy otthont találjatok a világban.”

    A végzős diákjaink közül az idén is többen részesültek elismerésben, jutalomban.

    Mindvégig kitűnő eredménnyel végezték tanulmányaikat és sokoldalúan kamatoztatták tehetségüket, ezért „kitűnő tanuló” oklevélben és oktatói testületi dicséretben részesültek:

    A 12. A osztályból: Erdei Dávid Károly, Kiss-Tóth Marcell, Várkonyi Virág

    A 12. B osztályból: Kenéz Márton, Oláh Fruzsina, Sváb Gréta

    Az elmúlt évek alatt végzett tanulmányi, közösségi és kulturális munkájával 34 tanulónk érdemelte ki az igazgatói dicséretet.

    Nagy örömünkre szolgált, hogy megtisztelte ballagási ünnepségünket a Nagy Antal-díj alapítóinak leánya Bényei Ágnes. A díjat iskolánk egykori diákjai: dr. Bényei Miklós nyugalmazott egyetemi docens, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, címzetes egyetemi tanár és kedves felesége dr. Csikai Erzsébet orvos, természetgyógyász alapította. Az általuk alapított plakettet és anyagi elismerést az idei tanévben Erdei Dávid Károly 12.A,  Kiss-Tóth Marcell 12.A , valamint Kenéz Márton 12.B osztályos tanulók érdemelték ki.

    A Dr. Fabulya László-díjat iskolánk egykori diákja: Sárossy Ferenc alapította, intézményünk egykori igazgatójának: Dr. Fabulya Lászlónak a tiszteletére. Ezt a kitüntető elismerést, az emlékplakettet és az azzal járó pénzjutalmat ebben az évben Szirkó György 12.A és Várkonyi Virág 12.A , valamint Babik Patrícia 12.D osztályos tanulók nyerték el.

    A Sokoldalú művészeti tehetség díjat iskolánk egykori diákja: Serfőző Sándor, a Magyar Állami Népi Együttes nyugalmazott igazgatója, örökös tagja alapította. Nemes János 11.A osztályos tanuló tolmácsolta Serfőző Sándor visszaemlékező szavait az Egy öreg diák vallomása című írásából, ami iskolánk fennállásának 50. évfordulóján megjelent jubileumi évkönyvünkben került publikálásra. A kitüntető elismerést és az ezzel járó pénzjutalmat Hegedűs Lili Jázmin 12.D kapta.

    „Sokoldalú tehetség” elismerést kapott Sváb Gréta Gabriella 12.B és Medzsibriczki Aliz 12.D osztályos tanulók.

    A Szerencsi Szakképzési Centrum az „Év tanulója 2024” oklevelét és az ezzel járó könyvjutalmat Rubi Zsoltné kancellár asszony adta át a gimnáziumi tanulóink közül a 12.B osztályos Takács Karolának és a szakgimnáziumba járók közül pedig a 12.D osztályos Báthori Dalmának.

     Az osztályonként megválasztott „év tanulói”, a felsőfokú, valamint a két középfokú nyelvvizsgával rendelkezők a Tokaji Gimnázium és Szakgimnázium Tehetséges Gyermekeiért Egyesületének jutalmait vehették át az egyesület elnökétől Dévald Istvántól. A jutalmazások sorát folytatva a Diáksport Egyesület és a Diákönkormányzat legkiemelkedőbb tagjai részesültek elismerésben

    A ballagási ünnepség végén intézményünk egyedülálló hagyományára került sor, az ünnepeltek tokaji nektárral telt pohárral koccintottak a ballagók egészségére és sikereire.

    Molnárné Tóth Erika igazgató asszony az alábbi gondolatokkal búcsúzott a végzősöktől: ,,Hamarosan végleg elhagyjátok iskolánkat, amelynek kapuja mindig nyitva áll előttetek, mint ahogy szüleitek féltő gondoskodása is örökre megmarad. Visszavárunk benneteket!

    Szokásomhoz hűen Verlaine szavaival búcsúzom:

    „Csak menj tovább, és ne emészd magad!

    Az út jó, s egy a dolgod: hogy haladj.”

    Az ünnepség a zászló kivonulásával és a Szózat hangjaival ért véget.

    Sok sikert kívánunk minden tizenkettedikes tanulónknak az érettségi megmérettetésekhez!

     

    Dévaldné Orosz Beatrix
    igazgatóhelyettes

    GALÉRIA

    Ballagás 2024

    ballagás-2024-IMG_7779.JPG
    ballagás-2024-IMG_7740.JPG
    ballagás-2024-IMG_7734.JPG

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    "Tehetségazonosítás és -fejlesztés..." pályázati beszámoló

    "Tehetségazonosítás és -fejlesztés..." pályázati beszámoló

    Tehetségazonosítás és -fejlesztés a TFG-ben kiemelkedő motoros képességekkel rendelkező tanulókkal című pályázat beszámolója.

    2024. ápr. 29.


    admin

    Akkreditált kiváló tehetségpont

    Akkreditált kiváló tehetségpont

    A SzSzC Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium újra elnyerte az Akkreditált kiváló tehetségpont címet a 2023/2024. évi akkreditációs folyamat eredményeként.

    2024. febr. 26.


    admin

    Pályázat elnyerése

    Pályázat elnyerése

    Nagy örömünkre szolgál, hogy iskolánk két oktatója Feketéné Csoma Gabriella és Juhász Zsolt a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő által, „Tehetségközelben” – komplex tehetséggondozó programok támogatása címmel kiírt nyílt pályázatán nyertek.

    2024. jan. 24.


    admin


    Partnereink

    SZC logo

    Szerencsi Szakképzési Centrum


    Szerencsi SZC Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium

    3910 Tokaj, Bajcsy-Zsilinszky Endre út 18-20

    Telefon: +3647352026

    E-mail: tfg@szerencsiszc.hu

    OM azonosító: 203055/002


    2024Szerencsi SZC Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium