SZC logo

Szerencsi Szakképzési Centrum

OM kód: 203055/002 | 3910 Tokaj, Bajcsy-Zsilinszky Endre út 18-20

Intézmény logo

Szerencsi SZC Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium

HírekKözérdekű adatokRégi honlapKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. szept. 28.


admin

  Szakmai tanulmányút - környezetvédelem

  2023. szeptember 26-án a Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium környezetvédelem ágazatán tanuló 11. évfolyamos diákjai szakmai tanulmányúton vettek részt.

  Szakmai tanulmányút - környezetvédelem

  2023. szeptember 26-án a Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium környezetvédelem ágazatán tanuló 11. évfolyamos diákjai szakmai tanulmányúton vettek részt. Ennek során megismerkedtek a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetben folyó szakmai munkával. A napot a Tokaj és Tarcal között fekvő fajtagyűjtemény megtekintésével kezdték, ahol a tokaji borvidéken előforduló szőlőfajtákat ismerhették meg terepi bejárás útján. Emellett hallhattak a művelés módjáról, a kórokozók elleni védekezési lehetőségekről, a talaj és a klíma szőlőre-borra gyakorolt hatásáról. Az ültetvény bejárása után kerékpárral indultak a Tarcalon található Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetbe, ahol láthatták az intézetben folyó szakmai munkát. Betekintést nyertek a laboratóriumi műveletekbe és modern eszközparkba. A program kiváló lehetőség volt arra a résztvevő diákoknak, hogy lássák, elméleti ismereteiket hogyan hasznosíthatják a gyakorlatban.

  GALÉRIA

  kv-szakmai_ut

  kv 6.jpg
  kv 5.jpg
  kv 1.jpg

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Sporttehetségek kiválasztása és képességeik fejlesztése a TFG-ben

  Sporttehetségek kiválasztása és képességeik fejlesztése a TFG-ben

  2023. őszén iskolánk, a Szerencsi Szakképzési Centrum Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium két oktatója Feketéné Csoma Gabriella és Juhász Zsolt a Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő által, „Tehetségközelben” – komplex tehetséggondozó programok támogatása címmel kiírt nyílt pályázatán 3,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek.

  2024. júl. 15.


  admin

  Beszámoló NTP-TEHETSEG-23-0179

  Beszámoló NTP-TEHETSEG-23-0179

  Beszámoló a „Tehetségazonosítás és - fejlesztés a TFG-ben kiemelkedő motoros képességekkel rendelkező tanulókkal” pályázatról.

  2024. júl. 2.


  admin

  Tehetséggondozó csoportunk Egerben

  Tehetséggondozó csoportunk Egerben

  „Tehetségazonosítás és -fejlesztés a TFG-ben kiemelkedő motoros képességekkel rendelkező tanulókkal” című nyertes projektnek köszönhetően kirándulás Egerben.

  2024. máj. 21.


  admin


  Partnereink

  SZC logo

  Szerencsi Szakképzési Centrum


  Szerencsi SZC Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium

  3910 Tokaj, Bajcsy-Zsilinszky Endre út 18-20

  Telefon: +3647352026

  E-mail: tfg@szerencsiszc.hu

  OM azonosító: 203055/002


  2024Szerencsi SZC Tokaji Ferenc Technikum, Szakgimnázium és Gimnázium